Aukioloajat
Olemme avoinna
ma-pe 08:00-18:00
la 10:00-14:00
Käyntiosoite
Kirkkokatu 6 ,
80110 Joensuu

G502 - pelihiirien aatelia

06.08.2020

"Loistava, paras hiiri mitä olen koskaan käyttänyt, täydellinen"

 

Kun puhutaan oheislaitteista, on valmistajana toimiva Logitech varmasti yksi tunnetuimmista. Sen valikoimasta löytyvä G502 taas vastaavasti on yksi suosituimmista, kenties jopa suosituin pelikäyttöön tarkoitettu hiiri.

Monet käyttäjät vertaavatkin kyseistä hiirtä jopa lähes ikoniseen asemaan nousseeseen MX-mallistoon, joka käytännössä käynnisti ensisijaisesti pelikäyttöön tarkoitettujen hiirien julkaisun. Mainittavaa on, että myös MX-mallisto on Logitechin julkaisema.

Itse olen ollut G502:n käyttäjä alkaen ensimmäisen Proteus Core version julkaisusta saakka, eli aina vuodesta 2014 alkaen. Hiiri itsessään ei Core, Spectrum, HERO ja Lightspeed mallien välillä ole juurikaan muuttunut, vaan muun muassa muoto ja perusominaisuudet ovat pysyneet samana alusta saakka. Erot mallien välillä löydät listattuna kirjoituksen lopusta.

Mitä laite pitää sisällään?

Laitteen muotoilu on hyvin futuristisen näköinen ja eroaakin ns. markettihiirestä hyvin voimakkaasti ja onkin selkeä merkki siitä, että kyseessä on ensisijaisesti pelikäyttöön tarkoitettu laite.  Tämä ei kuitenkaan sulje pois esimerkiksi työkäyttöä, jossa laite on myös omimmillaan johtuen kattavista ominaisuuksista.

Hiirestä löytyy huimat 11 ohjelmoitavaa painiketta joiden määritystä voi hallinnoida tietokoneelle asennettavalla Logitechin G Hub-ohjelmistolla, joten hiiren voi yksilöidä hyvinkin tarkasti käyttötarkoitusta varten. Asetukset on mahdollista tallentaa omiin profiileihin, esimerkiksi toinen peli- ja toinen työkäyttöä varten. Hiiri tukee myös vanhempaa Logitech Gaming Software-ohjelmistoa, pois lukien langaton Lightspeed malli, joka ainakin omien käyttökokemusteni mukaan on hieman selkeämpi, mutta jonkin verran karsitumpi.

Erilaiset asetukset eivät kuitenkaan jää pelkästään tähän: Laitteen DPI on vapaasti säädettävissä ja siihen voi ohjelmoida maksimissaan 5 lennosta vaihdettavaa esiasetusta. Omasta mielestäni kuitenkin paras ominaisuus ei suoraan ole silmällä nähtävissä, mutta hiiren sensori on mahdollista säätää käytetyn alustan mukaan. Omissa testeissäni säätö toimii niin perinteisellä hiirimatolla, puupöydällä ja paperilla. Koska laite on suunniteltu pelaajille, löytyy siitä myös säädettävä RGB-valaistus. Hiiren rullasta löytyy niin sanottu ”Free Scroll” ominaisuus joka on erillisen painikkeen takana ja vapauttaa hiiren rullan pyörimään portaattomasti. Työkäytössä olen huomannut tämän olevan erittäin hyvä ominaisuus, varsinkin pitkiä Excel- tai Word-tiedostoja käsiteltäessä. Hiirestä löytyy myös erilliset säädettävät painot, joilla esimerkiksi painopistettä saa säädettyä omien mieltymystensä mukaisesti.
 

Kenelle ja mihin käyttöön hiirtä sitten suosittelen?

Käytännössä mitään selkeää yksittäistä käyttötarkoitusta on lähes mahdoton antaa, sillä hiirtä on miellyttävä käyttää niin peli-, työ- ja arkikäytössä. Parhaimmillaan se kuitenkin selkeästi on pelatessa, sensori on tarkka ja pysyy perässä myös nopeissa liikkeissä erittäin hyvin.

Erot mallien välillä:

- Core, poistunut myynnistä. Muutoin samat ominaisuudet kuin muissakin, mutta vanhemmalla sensorilla ja ilman säädettävää valaistusta.
- Spectrum, edelleen saatavilla. Ensimmäinen malli jossa mukana säädettävä RGB-valaistus. Ei merkittävää eroa myöskään sensorin osalta edelliseen.
- HERO, uusin langallinen vaihtoehto, mukana samat tutut ominaisuudet kuin aiemmissa malleissa, kuitenkin täydennettynä Logitechin uusimmalla HERO-sensorilla.
- Lightspeed, kauan odotettu ja viimein vuonna 2019 julkaistu langaton malli. Lightspeed juontaa juurensa Logitechin ”Lightspeed” tekniikasta, joka käyttää hyväkseen langatonta latausta. Laitetta on mahdollista käyttää erikseen hankittavalla hiirimatolla, joka toimii yhtäaikaisesti latausalustana. Mahdollista käyttää myös ilman tätä.
 

Luonnollisesti tämä loistotuote löytyy myöskin Tikofixin valikoimista käypään 79€ hintaan ja pääset varaamaan  omasi TÄÄLTÄ


Lisää luettavaa

G502 - pelihiirien aatelia

06.08.2020

Tämänkertaisen epistolan tarjoaa vieraileva tähtemme Antti 'kyrex' Kyyrönen, hiirien ym. oheislaitteiden grand "old" man, jonka tuoteanalyysit perustuvat yli 20 vuoden kokemuksiin tietoteknisten vempaimien parissa. Päivän polttavana puheenaiheena on pelaamiseen tarkoitettu Logitech G502.

Lue artikkeli

Windowsin päivitykset

21.05.2021

Päivitykset – tuo sana, joka herättää tunteita monissa tietokoneen käyttäjissä. Tämänkertaisessa blogautuksessa käymme läpi päivitysten tarkoituksen ja vaihtoehtoja niiden asentamiseen.

Lue artikkeli

5 vinkkiä läppärin hankintaan

14.08.2020

Kesä lähestyy päätöstään, kansa palaa töiden pariin ja opiskelutkin pyörähtävät käyntiin. Monestikin tässä kohtaa havahdutaan siihen tosiasiaan, että rakas läppäri on muuttunut raihnaiseksi konevanhukseksi ja mieli halajaa tuoreempaa työvälinettä. Tietokone on kuitenkin monesti iso investointi, eikä sian säkissä ostaminen ole koskaan paras vaihtoehto, joten ohessa muutama pohtimisen arvoinen asia.

Lue artikkeli