14.10.2020
Elektroninen urheilu (eng. e-sports) on tietotekniikkaa hyödyntävää kilpaurheilua. Elektronista urheilua harrastetaan niin joukkue- kuin yksilömuodossakin riippuen pelistä ja pelimuodosta. Tavallisimmat elektronisen urheilun pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, jotka jakautuvat useampaan alalajiin. Suomeksi sanottuna, kaikki muita pelaajia vastaan kilpailullisesti pelaaminen on e-urheilua. Kuten perinteisissäkin urheilulajeissa, myös e-urheilussa väki jakaantuu harrastajatasosta aina täysipäiväisiin ammattilaisiin.
Kilpapelaamisen aloittaminen on tehty hyvinkin helpoksi ja valtaosa peleistä tarjoaa sisäänrakennetun tasojärjestelmän, joka tarjoaa sinulle omatasoisen vastustajan kellonajasta riippumatta. Luonnollisesti mitä paremmaksi kehityt pelissä, sitä korkeammalle nouset ja sen parempia pelaajia saat vastaasi.
Kuten arvata saattaa, varsinaisten pelitaitojen lisäksi myös suoritusvälineillä on suuri merkitys tässä(kin) lajissa. Jo harrastelijatasolla parempi kalusto tarjoaa huomattavasti esteettisemmän elämyksen ja ainahan tietty on mukavampi pelata sujuvasti toimivaa peliä tökkivän pikselimössön sijaan. Ammattimaisessa, tai siihen pyrkivässä, pelaamisessa taasen on suoranaista hulluutta antaa kilpailuetu vastustajalle vanhentuneen raudan muodossa. Korkean tason pelaamisessa joka ikinen millisekunti ja pikseli voi ratkaista ottelun.
Kaikki pelaamiseen tarvittavat välineet löydät, yllätys yllätys, Tikofixiltä! Räätälöimme kaikki pelikoneet juuri käyttäjän toiveiden mukaisesti ja niin koneista kuin lisälaitteista löytyy varsinaisen työn lisäksi kymmenien vuosien kokemus itse peliareenoiden puolelta. Valintoja helpottamaan voitkin matkalla lukaista aiemmat soperruksemme niin näytön, hiiren kuin pelikoneen kasauksenkin osalta.
Lähteenä käytetty Suomen elektronisen urheilun liiton verkkosivuja https://seul.fi/
17.07.2020
Miksi tietokoneen vuosihuolto on järkevä investointi? Ei hätää, minäpä kerron!
Lue artikkeli26.01.2021
Laitteiden hankintaa ja olemassa olevien laitteiden päivittämistä mutkistaa monestikin tietotekninen sanaviidakko tyyliin CPU, DDR, RAM, GPU, NVMe ja äkkiähän siinä menee niin pieni kuin isompikin ihminen pyörälle päästään. Seuraavien viikkojen aikana toimituksemme tarkoitus on avata tätä mystistä terminologiaa ja kertoa näiden lyhenteiden ja osien käyttötarkoitukset ihan kansankielellä. Ensimmäisessä jaksossa hypätään suoraan altaan syvään päähän ja tutustutaan prosessorin, tuon tietokoneen sydämen merkitykseen.
Lue artikkeli04.02.2021
Informatiivisen juttusarjamme toisessa osassa pureudumme tietokoneen keskusmuistiin; mitä se semmoinen RAMmi on ja montako sellaista tarvitsee?
Lue artikkeli