Aukioloajat
Olemme avoinna
ma-pe 08:00-18:00
la 10:00-14:00
Käyntiosoite
Kirkkokatu 6 ,
80110 Joensuu

"Pöytäkone vie liikaa tilaa" - vai viekö sittenkään?

27.04.2021

Tiesitkö, että pöytätietokoneen ei tarvitse olla suuri, tilaa vievä kokonaisuus? Moni pitää suuren pöytänäytön tarjoamasta näyttöpinta-alasta työskennellessään, mutta vieroksuu suuren keskusyksikön vaatimaa tilaa ja johtosekamelskaa. Vastauksena tähän on Intel NUC – erittäin pienikokoinen tietokoneen keskusyksikkö, jonka voi kätevästi kiinnittää vaikkapa näytön taakse piiloon.  

NUC pitää sisällään samat osat kuin tavallinen pöytätietokonekin, huomattavasti pienempään tilaan pakattuna. Luonnollisesti pienempään tilaan ei saa survottua niin tehokasta rautaa, kuin suurempaan pönttöön, mutta monesti toimistotyöskentely ja nettisurffaus ei vaadi useiden satojen eurojen näytönohjaimia tai suorittimia. Koneeseen pystyy vaihtamaan keskusmuistin sekä tallennustilan, mutta esimerkiksi suoritin on kiinteä, joten sen valintaan on syytä kiinnittää huomiota koneen hankintavaiheessa. 

 

NUC:sta löytyy samat tavalliset liitännät: HDMI, USB, Audio, RJ-45. Koneeseen on myöskin integroitu sisäinen WLAN sekä Bluetooth, joten langattomat yhteydetkin aukeavat luonnostaan. Kone liitetään erilliseen näyttöön HDMI-kaapelilla, näppäimistö ja hiiri kytketään NUC-keskusyksikköön. Langattomilla valinnoilla saadaan ylimääräisiä johtoja pois häiritsemästä. 

Mihin NUC-tietokone sitten sopii? Oikeastaan kaikkeen muuhun, paitsi vaativaan videoeditointiin tai pelaamiseen. Se tarjoaa oivallisen kompromissin suuren näyttöpinta-alan ja erillisen näppäimistön sekä kannettavan koneen näppäryyden välillä. NUC:ia on myös tarvittaessa huomattavasti kätevämpi liikutella, kuin perinteistä pöytäkonekokonaisuutta. Halvimmillaan kokonaisen NUC-paketin saa meiltä alle 500€, riippuen valituista komponenteista. Kysy ihmeessä lisää, niin rakennetaan juuri Sinulle sopiva kokonaisuus! 


Lisää luettavaa

"Pöytäkone vie liikaa tilaa" - vai viekö sittenkään?

27.04.2021

Mikä on NUC? Artikkelissa tutustumme läppärin ja pöytäkoneen välimuotoon, joka tuo esiin molempien maailmojen parhaat puolet.

Lue artikkeli

G502 - pelihiirien aatelia

06.08.2020

Tämänkertaisen epistolan tarjoaa vieraileva tähtemme Antti 'kyrex' Kyyrönen, hiirien ym. oheislaitteiden grand "old" man, jonka tuoteanalyysit perustuvat yli 20 vuoden kokemuksiin tietoteknisten vempaimien parissa. Päivän polttavana puheenaiheena on pelaamiseen tarkoitettu Logitech G502.

Lue artikkeli

Termit tutuksi osa 4 - tallennustila

19.02.2021

Sarjan neljäs osa tarjoaa tiedonjanoisille selonteon tallennustilasta, siitä toisesta 'muistista', johon nimensä mukaisesti kaikki koneessa oleva tieto tallennetaan.

Lue artikkeli