Aukioloajat
Olemme avoinna
ma-pe 08:00-18:00
la 10:00-14:00
Käyntiosoite
Kirkkokatu 6 ,
80110 Joensuu

"Pöytäkone vie liikaa tilaa" - vai viekö sittenkään?

27.04.2021

Tiesitkö, että pöytätietokoneen ei tarvitse olla suuri, tilaa vievä kokonaisuus? Moni pitää suuren pöytänäytön tarjoamasta näyttöpinta-alasta työskennellessään, mutta vieroksuu suuren keskusyksikön vaatimaa tilaa ja johtosekamelskaa. Vastauksena tähän on Intel NUC – erittäin pienikokoinen tietokoneen keskusyksikkö, jonka voi kätevästi kiinnittää vaikkapa näytön taakse piiloon.  

NUC pitää sisällään samat osat kuin tavallinen pöytätietokonekin, huomattavasti pienempään tilaan pakattuna. Luonnollisesti pienempään tilaan ei saa survottua niin tehokasta rautaa, kuin suurempaan pönttöön, mutta monesti toimistotyöskentely ja nettisurffaus ei vaadi useiden satojen eurojen näytönohjaimia tai suorittimia. Koneeseen pystyy vaihtamaan keskusmuistin sekä tallennustilan, mutta esimerkiksi suoritin on kiinteä, joten sen valintaan on syytä kiinnittää huomiota koneen hankintavaiheessa. 

 

NUC:sta löytyy samat tavalliset liitännät: HDMI, USB, Audio, RJ-45. Koneeseen on myöskin integroitu sisäinen WLAN sekä Bluetooth, joten langattomat yhteydetkin aukeavat luonnostaan. Kone liitetään erilliseen näyttöön HDMI-kaapelilla, näppäimistö ja hiiri kytketään NUC-keskusyksikköön. Langattomilla valinnoilla saadaan ylimääräisiä johtoja pois häiritsemästä. 

Mihin NUC-tietokone sitten sopii? Oikeastaan kaikkeen muuhun, paitsi vaativaan videoeditointiin tai pelaamiseen. Se tarjoaa oivallisen kompromissin suuren näyttöpinta-alan ja erillisen näppäimistön sekä kannettavan koneen näppäryyden välillä. NUC:ia on myös tarvittaessa huomattavasti kätevämpi liikutella, kuin perinteistä pöytäkonekokonaisuutta. Halvimmillaan kokonaisen NUC-paketin saa meiltä alle 500€, riippuen valituista komponenteista. Kysy ihmeessä lisää, niin rakennetaan juuri Sinulle sopiva kokonaisuus! 


Lisää luettavaa

Mitä on e-urheilu?

14.10.2020

League of Legendsin maailmanmestaruusturnauksen ollessa paraikaa käynnissä, lienee sopiva hetki avata hieman mitä tämä varsinkin nuorison suosiossa oleva harrastusmuoto oikein onkaan, sekä kenties valottaa miksi se rakas jälkikasvu/puoliso/ystävä istuu tuntisotalla nenä kiinni näytössä kiroillen elektronisille laitteille.

Lue artikkeli

Pelitietokoneen anatomia

26.08.2020

Monesti pöytäkone hankitaan juurikin pelikäyttöä varten. Tänään avaamme hieman, mitä tällainen pelikapistus sitten pitääkään sisällään ja miten semmoinen rakennetaan.

Lue artikkeli

Windowsin päivitykset

21.05.2021

Päivitykset – tuo sana, joka herättää tunteita monissa tietokoneen käyttäjissä. Tämänkertaisessa blogautuksessa käymme läpi päivitysten tarkoituksen ja vaihtoehtoja niiden asentamiseen.

Lue artikkeli